Saveti i novosti za ljubitelje srebra

Udaje se naša Ljilja.

Ljiljana je mlada devojka čije sam odrastanje imala priliku da pratim.

U Čurugu postoji dugi niz godina Veslački klub „Čurug“. Okuplja mlade ljude koji vole sport, prirodu, druženje i putovanja.

Ljiljana Jošić
Članovi veslačkog kluba “ Čurug“

Deca počinju da treniraju kao maleni pioniri i to je predivan prizor verujte, kada ih posmatrate kako se bore sa čamcima, vodom i izazovima. Imala sam sreću da se i moj sin bavio ovim sportom, a i kćerka koja je i danas aktivni sportista, te sam bila prisutna na gotovo svim takmičenjima i bodrila ih sve.

Pored Ljilje tu su bile i Zorica i Milana, Saška i Jovana, Brana …Todor, Marko, Petar, Vlada, Nikola…

Danas treniraju druga deca, kako je Đorđe Balašević opevao stih „Neki novi klinci“.

Zlatna naša deca. Vredni, radni i plemeniti u svakom pogledu. Da li ste to već primetili da deca, koja se aktivno bave sportom, poseduju sve te osobine?  Zaista su vanredni.

Bavim se poslom u kojem je zastupljena estetika i kreativnost. On mi omogućava da stvari posmatram iz druge perspektive. Najava venčanja Ljiljane i Todora probudila je u meni posebne emocije, sa kojima sam dobila ispiraciju za obradu teme „Savršen nakit za venčanje“.

„Nakit igra veoma važnu ulogu kada je u pitanju lepota i stil mlade na venčanju. On savršeno upotpunjuje kompletni izgled, daje konačan pečat celokupnom izgledu“ .

Nakit koji biramo za venčanje je drugačiji u odnosu na onaj koji biramo za svakodnevne prilike. Njega prilagođavamo prvenstveno ličnosti osobe koja će ga nositi. Haljina je sledeća veoma bitna stavka koja će uticati na izbor i na kraju frizura neveste.

Vaša ličnost i karakter će biti presudni u izboru onog pravog venčanog nakita. Odaberite one komade koji će Vama dati dodatnu sigurnost i poseban sjaj. Neka pravila i smernice postoje, njih ćemo u ovom tekstu obraditi, ali pratite i svoje želje.

Venčana haljina će biti prva stvar koju treba da izaberete. Ona će diktirati i odabir pravih komada nakita.

Ukoliko je haljina dekoltirana, poželjno je da nosite nakit oko vrata. Diskretna biserna, srebrna ili zlatna ogrlica https://artstillsrebro.com/product-category/ogrlice/će biti odličan izbor. Nemojmo zaboraviti i nakit od poludragog kamena koji se izrađuje ručno i personalizovano za svaku osobu. Osobine i karakteristike poludragog kamena pružaju dodatnu sigurnost svakoj mladi.

Ukoliko je haljina diskretna, bez puno detalja i čipke, možete izabrati i nešto upadljiviji nakit. Nemojte bežati ni od boja, one mogu Vaš izgled učiniti originalnim i neponovljivim.

Biseri u kombinaciji sa srebrom su takođe izbor br.1 za većinu nevesta. Oni su elegantni, jedinstveni i nežni. Označavaju lepotu jednostavnosti, savršeno se uklapaju u celokupan izgled mlade i ističu njenu gracioznost.

Minđuše https://artstillsrebro.com/product-category/mindjuse/su obavezan detalj i sastavni deo nakita za mlade. Njih biramo tako da odgovaraju venčanici i frizuri koju ćete imati tog dana. Ukoliko nosite i ogrlicu i narukvicu, minđuše moraju da budu diskretne, na primer male srebrne minđuše sa jednim biserom ili dragim kamenom. Upadljive, viseće minđuše biće odličan izbor ukoliko je haljina zatvorena i ne nosite ogrlicu.

Narukvica https://artstillsrebro.com/product-category/narukvice/je deo nakita na koji ne pomislite odmah ali može upotpuniti i ulepšati Vaš konačan izgled na venčanju. Pravilo je da ukoliko je glavni nakit krupan i izražajan, ona mora biti nežnija i diskretnija. Ali uz diskretniji glavni nakit, odvažite se za bogatiju narukvicu ukrašenu biserima ili cirkonima.

  • Ukras za kosu je takođe deo venčanog nakita. Najčešće se izrađuje po želji i koriste se biseri, kristali i plemeniti metali u njihovoj izradi. Oni mogu biti veoma efektni, pa tako i nakit za kosu morate upariti sa ostatkom nakita za koji ste se odlučili.

Ono što svakako preporučujem za sve prilike pa i venčanje je savet da je “manje više”. Ukoliko imate efektne minđuše i ogrlicu, nema potrebe za više nakita. Ne preterujte sa detaljima.

Draga Ljiljana i Todore,

 od srca vam želim sve najlepše,

 vaša Milica.