Saveti i novosti za ljubitelje srebra

Da li srebro leči?

I mene je zainteresovalo ovo pitanje.

Dugi niz godina bavim se izradom nakita. Koristim razne materijale u izradi i kreiranju nakita, od srebra, kristala, perlica, bakra….

Za osobine i dejstvo poludragog kamenja svi su čuli, najčešće pitanje je bilo za koji se horoskopski znak vezuje određeni kamen.

Ali koliko znamo o srebru?

Svi znamo da je to plemenit metal sive boje koji sa radošću nosimo u vidu nakita. https://artstillsrebro.com/

Međutim, srebro je kao lek u ljudskoj upotrebi još od davnina. Koristilo se  kao najjači antibiotik, zbog svojih pozitivnih dejstava na ceo organizam i čini ga savršenim izborom za prevenciju mnogih oboljenja.

U prošlosti, na mnogim dvorovima jelo se iz srebrnog posuđa, srebrnim priborom. To nije bilo samo stvar prestiža, nego ih je takvo posuđe i pribor čuvalo od bakterija i imalo dezinfekcionu ulogu.

A kako to uopšte srebro deluje?

Ono je prirodan antibiotik.

Smatra se da zbog pozitivnog naelektrisanja srebro lepi za ćeliju bakterije i na taj način sprečava njihovu deobu i razmnožavanje.

Danas postoji sasvim dovoljno dokaza koji potvrđuju antibakterijsko, antivirusno, antimikotično i regenerativno delovanje srebra. Naučnici i dalje proučavaju srebro i njegovo delovanje i pronalaze načine njegove primene.

Srebrni nakit nosimo kako bi ulepšali svoje odevne kombinacije i u dekorativne svrhe, često bez znanja da su njegova lekovita svojstva velika.

Kroz istoriju, pojedini narodi su koristili srebrni nakit kao zaštitu za svoj život i zdravlje prevashodno zbog izuzetnih osobina srebra kao metala.

Utiče preko kože kao i svaki od minerala na stanje celokupnog organizma osobe koja ga nosi. Preporučuje se za hiper aktivne osobe, kada je osoba uznemirena, nesigurna, pre javnog nastupa. Ima i osobinu da hladi pa ga treba nositi kada imate previše energije.

Srebrne narukvice su omiljeni deo nakita i imaju zaštitnu ulogu i veruje se da onome ko ih nosi daje zdravlje. https://artstillsrebro.com/product-category/narukvice/

Lančić od srebra se preporučuje kod tegoba izazvanih usplahirenošću, panikom i strahom. https://artstillsrebro.com/product-category/lanci/

Koriste se kao zaštita i amajlija.

Privezak u obliku krsta nošen na grudima davao je veru i sigurnost onome ko ga nosi da će biti zdrav i da će ga štititi. https://artstillsrebro.com/product-category/privesci/

Minđuše od srebra se nose kod glavobolje, problema sa ušima, sinusima, očima i zubima. https://artstillsrebro.com/product-category/mindjuse/

Prstenje takođe spada u primarne delove nakita onome ko ga nosi.

Postoji verovanje da kada se srebrni prsten nosi na drugom prstu, on otklanja probleme sa disajnim putevima, na trećem prstu se nosi kod opšte slabosti, na četvrtom za smirenje stomačnih tegoba, a na malom prstu kod srčanih tegoba.

Srebro kao plemeniti metal svakako zaslužuje posebno mesto u našem svakodnevnom životu.

Najdostupniji je u obliku nakita, pa vam toplo preporučujemo da izaberete i nosite omiljeni komad.

Možete mu pripisati ulogu koju želite, a njegov sjaj će vas podsećati na svoja plemenita svojstva.

Vaš Art Still.